Meer ‘vegan’ leven

vegan

Bron: Pinterest

De mensen om me heen, de producten in de supermarkt, eigenlijk de gehele maatschappij gaat steeds meer vegan leven. Voor een paar jaar terug hield ik me er nog helemaal niet mee bezig. Maar nu kun je er eigenlijk niet meer om heen. Zelfs de restaurants gaan richting vegan menu’s, er zijn toffe vegan hotspots, hoe tof is dat?

Klik verder om meer over ‘vegan’ te lezen! 🙂

Denk je nu, oké waar heeft ze het over? Wat is vegan? Volgens mij is het lekker warm onder die steen of niet? Haha sorry, no more kidding. 

Veganisme is een duidelijk statement tegen een systeem waarin dieren gezien en behandeld worden als gebruiksvoorwerp of productiemiddel. In de bio-industrie, maar ook in de biologische veehouderij is het winstoogmerk helaas belangrijker dan een dierenleven.

De dieren worden gefokt, volgestopt met eten, opgesloten (zien weinig daglicht) ze worden uitgebuit en al op jonge leeftijd gedood. Al vele mensen kiezen voor de veganistische levensstijl omdat ze niet meer bij willen dragen aan dit dierenleed.
Bron: Veganchallenge

Het veganisme is me steeds meer gaan interesseren en ben me er meer in gaan verdiepen. Een vriendin van me is beiden, vegetarisch en veganistisch. Vegetarisch leven heb ik wel eens geprobeerd, maar daarvoor vind ik een stukje vlees net iets te lekker. #guiltypleasure Maar ik probeer het aantal keren vlees eten per week wel te minderen, dus niet meer iedere dag een stuk vlees bij het avondeten. Kijk in de supermarkt ook naar het keurmerk op de verpakking! (Tegenwoordig heeft bijna iedere supermarkt wel een ‘beter leven keurmerk’).

3567639fe2011eb09f433e295ef115ca
Bron: Pinterest

Maar over het veganisme, ik ga het in ieder geval proberen. Om meer diervriendelijke producten te gebruiken, ook meer biologisch. En ben nieuwsgierig naar veranderingen op dit gebied. Ook op het gebied van verzorging, wisten jullie dat Kruidvat een vegan verzorgingslijn heeft? Hier wil ik graag wat van proberen, en misschien is het leuk om een review hierover te schrijven? 🙂

Gevarieerde en plantaardige voeding biedt genoeg voedingsstoffen om fit, gezond en energiek te zijn. En hiermee help je aan een belangrijke bijdrage in het leven, namelijk het terugdringen van de honger!

Heb jij nog tips, of ideëen voor een meer vegan levensstijl? 
Laat het me gerust weten in de comments! ❤

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s