Instagram, leuk of niet?

21c80618c43e6a76c6591d6707b4addd

Bron: Pinterest

Instagram, Anno 2018 kun je er niet meer omheen. Iedereen heeft Instagram. Natuurlijk heb ik zelf ook Instagram, en ook moet ik eerlijk bekennnen dat het een verslavende werking heeft. Je staat er mee op, en je gaat er mee naar bed. Het klinkt heel stom maar ’s ochtends tijdens mijn ontbijtje pak ik (bijna) altijd even mijn telefoon en scroll door mijn tijdlijn op Instagram. Erg leuk allemaal. De één zit op Bali, de ander in Parijs, nog iemand anders zit lekker te chillen bij een beachclub in Noordwijk. Allemaal erg leuke en aardig maar het geeft af en toe een negatieve werking. Je wilt het niet zo inzien, maar toch is het zo. Zelf wil je dan ook naar Bali of Parijs, toch?

Dan heb ik het nog niet eens over de volgers gehad. De ene dag krijg je er volgers bij, en zo heb je ineens super veel ontvolgers. En ga je denken, doe ik iets verkeerd? Ben ik saai?Zijn mijn foto’s niet goed/leuk genoeg? Zo voelt het voor mij in ieder geval wel, en ik denk dat ik voor meerdere meiden/jongens spreek. Maar mensen, laten we blij zijn met wat we hebben en omarmen wat voor leven wij hebben! Je eigen geluk is waar je voor moet gaan, en dat hoeft niet per sé op die hotspot of in die te gekke stad te zijn.

Natuurlijk hebben we allemaal dromen, en het is tof dat je die (ooit) kunt realiseren. Maar het is ook niet erg als het voor nu even niet uit komt. Als je iets echt wilt, dan lukt het je, of kom je er wel. Zelf heb ik nu al een hele tijd Instagram, ook heb ik een poosje gedacht, wil ik hier nog wel mee verder? Het is net of iedereen zijn of haar perfecte leven leeft, en dat zie je (eigenlijk) alleen maar op deze sociale trend. Maar van dat gevoel ben ik af gestapt. Ik ben ik, en als ik dit op mijn tijdlijn wil zetten, laat ik dat zo zien. Zoals je zelf bent. Natuurlijk wil je leuke foto’s delen, zit je met een vriendin lekker te lunchen op een té leuke plek, hang je rond op dat vette festival. En dit is ook leuk om te laten zien aan anderen. Ben ik het helemaal met je eens, en dit moet je ook blijven doen want dat is ook leuk materiaal om op je Insta te zetten. #tobehonest 😉

Maar..

Wat ik dan wel belangrijk vindt, blijf bij jezelf! En leg af en toe gewoon even die telefoon weg. Hoe moeilijk het ook is, en kan zijn, het geeft je je rust 🙂 Ja ook ik ga hier aan werken! Maar natuurlijk vind ik het leuk om nieuwe accounts te ontdekken op Insta, lijkt het je leuk om me te volgen? Klik dan hier 🙂

Oké genoeg serious talk, succes op deze zonnige maandag! ❤ 

 

2 gedachtes over “Instagram, leuk of niet?

  1. evelien zegt:

    Wat een herkenbaar artikel!
    Instagram geeft een gekleurd beeld en brengt diverse issues met zich mee zoals onder andere de onvolg spelletjes (waar ik een hekel aan heb!) en andere diverse dingen.
    Ik probeer het altijd te filteren, desondanks vind ik instagram wel erg leuk ❤

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s