Oooh.. Summer days!

De zomer van 2018, oké het duurt dan nog wel even. Maar zoals zovelen zijn ook wij bezig met kijken waar we heen gaan deze zomer. Super leuk natuurlijk! En we hebben ook al een land waar we heen gaan, namelijk; Schotland! En nu zul je wel denken, Schotland? Wil je niet naar de zon? Zwemmen in de zee? Ja, natuurlijk is dat ook heerlijk. Maar Schotland heeft zo’n waanzinnige, prachtige natuur.. ❤ En het heeft ook een kleine geschiedenis waarom we hier heen gaan. Mijn vriend heeft hier namelijk een paar jaar geleden voor een aantal maanden gewoond. En het is natuurlijk sowieso leuk om die plekken te bezoeken! Maar dit land heeft zoveel te bieden. Vandaag dus een artikel over dit mooie land van het Verenigd Koninkrijk; Schotland.

IMG_4393

Bron: Pinterest

Klik verder om meer te lezen!

Voor dit artikel heb ik veel uitgezocht op het internet. Schotland heeft zeker zijn charmes en plekken die je echt moet bezoeken wanneer je hier bent. De tips die ik hieronder geef zijn plekken die ik zelf heel graag zou willen bezoeken, maar misschien ook leuk voor jou om heen te gaan!
We hebben nog niet definitief geboekt, gezien we eerst nog een route uit moeten stippelen. En dan gaan we via die route rijden van B&B naar B&B. Misschien pakken we op het laatst (want we willen eindigen in Edinburgh) wel een hotel, omdat het dan net zo leuk is omdat je dan al in de stad bent.

Sightseeing?

Je hebt in Schotland natuurlijk genoeg om te zien, te wandelen, rond te rijden. Ga je zelf naar Schotland of wil je er zelf ook gewoon heel graag naartoe? Misschien heb ik dan nog wel een aantal leuke tips (die ik online vond 🙂 )

Glenfinnan Viaduct

Het Glenfinann Viaduct kennen jullie misschien wel van de filmreeks Harry Potter. Zelf ben ik echt een enorme fan en vind bijvoorbeeld het stuk met de dementor uit ”Harry Potter en de gevangene van Azkaban” een waanzinnig gaaf shot. Dit is een shot wat zich afspeelt in de trein (de Jacobite train!) en als ik het me goed herinner is dit ook op het Glenfinnan Viaduct. Sowieso als fan is het natuurlijk gaaf om die plekken te bezoeken.. ❤ Het viaduct is gelegen op de top van Loch Shiel in het westen van ”The Highlands” van Schotland. Oh en de Jacobite Train rijdt nog steeds! In de zomerperiode twee keer per dag, andere maanden slechts eenmaal.

32077b53112fbeb418b0c4071755fe46

Bron: Pinterest

Edinburgh, Old Town

Jaaa, de hoofdstad van Schotland. Wauw, prachtig moet deze stad zijn. Ik heb er veel over gelezen en als ik Pinterest door scroll komen er ook hele mooie plaatjes voorbij. Edinburgh is karakteristiek door de gebouwen en de natuur. Wat ik heb gelezen is dat Edinburgh Old Town ook echt een aanrader is om te bezoeken. Old Town is het historische gedeelte van Edinburgh, dit gedeelte heeft een typisch Britse bouwstijl en veel historische panden. Ook zijn er leuke koffiebarretjes en leuke pubs! Deze staat ook zeker hoog op het lijstje!

f04c44e5c11c14b9bc942b45b40b334d

Bron: Pinterest

Loch Ness

Een meer vol met legendes, het prachtige Loch Ness. Geen introductie nodig. Trouwens, heb je de serie Loch Ness gezien? Zo spannend! Echt een aanrader als je een beetje van actie/thrillers houdt.

En wie weet al we er zijn, spotten we Nessie nog wel! LOL

377a72d1cb118fc1992515e39d887cf0

Isle of Skye

Een adembenemend uitzicht, grazende highlanders, wandelen in de bergen, heerlijk eten en de mooiste dorpjes, THIS IS SCOTLAND ❤ ❤ Zoals ik dit lees is Isle of Skye ook echt een plek waar je moet zijn geweest als je in Schotland bent. Op Travellifestyle.nl vond ik leuke tips wat je allemaal moet doen als je op Isle of Skye bent! Dus neem hier zeker ook even een kijkje!

bebc0c00c8077c273ad043a913d607bd

Bron: Pinterest

Enjoy a glass of whisky, or maybe two?

Whisky, de drank van Schotland. Als je in dit mooie land bent (oké hoe vaak heb ik dit nu genoemd? Sorry for that ) mag je een glas whisky natuurlijk niet overslaan. Oké, voor de mensen die het niet lekker vinden is het ook geen probleem. Je hebt genoeg andere alcoholische versnaperingen en lekkernijen. Maar in het land van de whisky, is een goed glas natuurlijk op de juiste plek. Je kunt een proeverij boeken, je hebt zelfs speciale whisky tours die je kunt afleggen. Of, ga gewoon lekker naar de pub en laat je vertellen wat nou echt een lekker glas whiskey is. Cheers!

b3789b8adc142981898bc07442759fd0

Bron: Pinterest

Hiking in Scotland

In Schotland kan je natuurlijk al veel zien per auto. Maar de mooiste plekjes vind je vaak als je ter voet op pad gaat. En dat kan zeker in dit land. Online vind je veel wandelroutes, lang of kort, routes die door de bergen gaan, langs de stranden. Je hebt van alles wat. Ook kun je er een wandel vakantie van maken. Dat je bijvoorbeeld hotels of B&B’s online boekt. Dan heb je lekker veel vrijheid en zit je nergens aan vast 😉

789f9dbbd54cba278b6914b0eeab5eb7

Bron: Pinterest

Dit waren mijn tips / to do’s en plekjes waar ik zelf graag heen zou willen als we aankomende zomer naar Schotland gaan! Maar misschien ook leuk voor jou!

Heb jij misschien nog een goede tip of plek wat we echt zouden moeten doen, of heen moeten gaan als we in Schotland zijn? Laat het me gerust weten in de comments! 🙂

Liefs,
Angela

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s