Wat te doen met de typische chaoot in jezelf?

Van alles tegelijk willen doen, bezig zijn met iets en vervolgens je alweer storten op het volgende (terwijl je het eerste nog niet eens afgerond hebt..) Herkenbaar?

Zelf ben ik echt een typische chaoot, soms vind ik het heerlijk, de andere keer kan ik me mateloos irriteren aan mezelf. Het is namelijk zo frustrerend als je 1001 dingen tegelijk wilt doen. Het is veel beter om je te focussen op 1 ding, je rondt het af en gaat daarna verder met de volgende. Ik spreek uit ervaring! In dit artikel deel ik een aantal tips om die chaoot in jou een beetje aan te pakken.

045743d3a12e68f78dae49175d38c610
Bron: Pinterest

Klik verder om meer te lezen!

 

 1. Opruimen
  Moet je leren, ben je bezig voor je werk of ben je gewoon gefocust bezig achter je laptop? Zorg dat de omgeving waar je werkt opgeruimd is. Denk aan een opgeruimd bureau. Dit zorgt ervoor dat je geconcentreerder met je werk bezig kunt.
 2. Schrijf alles direct op
  Omdat chaoten vaak aan van alles en nog wat denken en veel dingen tegelijkertijd uit willen voeren, vergeet je nog wel is wat. Schrijf het op. Dan vergeet je het ook niet zo snel. Ik heb zelf een leuk notitieboekje, als er belangrijke dingen zijn, je krijgt bijvoorbeeld een telefoontje met een boodschap dat je echt niet moet vergeten, dan schrijf je dat op. Tip; bij Hema hebben ze erg leuke notitieboekjes te koop.
 3. 1 ding afronden, dan verder met het volgende
  Ook wil je van alles tegelijk doen. En dingen afronden gebeurt dan niet altijd. Ook al is het moeilijk, probeer datgene waar je mee bezig bent en dat prioriteit heeft, eerst af te ronden, en ga dan bezig met de volgende. Hierdoor creëer je meer rust voor jezelf, maar ook rust in je hoofd.
 4. Met lijstjes werken
  Maak to-do lijstjes. Lijstjes met dingen dat je dagelijks doet, of wat wekelijks moet gebeuren. Hierdoor krijg je overzicht van wat je moet doen en vergeet je ook minder dingen. Zo gauw je iets hebt afgerond, streep je het af. Hallo overzichtelijk leven! 

11cf19766ea9c2ba4cd40f011a5c60fe
Bron: Pinterest

Herken jij jezelf hierin? En heb je misschien nog een andere goede tip? Schroom niet en laat het weten in de comments! 🙂

Liefs,
Angela

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s