Citytrip Naples #3

IMG_5243En dan de derde, en tevens laatste Naples post! De vierde dag vlogen wij ’s ochtends al vroeg terug, dus daar heb ik weinig over te vertellen, haha.

Deze dag zijn we naar Pompeï en de Amalfische kust geweest. Lezen jullie mee? 

We werden ’s ochtends al op tijd opgehaald (8 uur!), dus we zaten al mooi earlybird aan ons ontbijt. We moesten verzamelen voor een hotel, vlakbij ons hotel en daar zouden we opgepikt worden. En wij staan daar braaf, nog half slaperig rond die tijd. Hartstikke koud, wij waren natuurlijk positieve toeristen! We hadden beide een korte broek aan, gelukkig een jasje maar toch. Het zou super lekker en mooi weer worden! En de rest van onze mede-reizigers hadden allemaal verstandig een lange broek aan, een vest, jas. #typicaltourists Even doorbijten. Want op een gegeven moment werd het warm en waren wij blij dat wij onze korte broek aan hadden!

Onze eerste stop was Pompeï. Nu denk je misschien, Pompeï? Wat is dat? Een kleine uitleg over deze vulkaan-bedolven stad. Pompeï was de naam van een provinciestad met ongeveer 20.000 inwoners die bestond van de 7e eeuw voor Christus tot in de eerste eeuw na Christus. Pompeï, dat in 62 na C. al door een aardbeving was getroffen, werd in 79 bedekt door as als gevolg van een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. Het is daardoor een van de best bewaarde Romeinse steden geworden.

IMG_5210IMG_5215IMG_5218

Pompeï is erg interessant om gezien te hebben. Het stond ook hoog boven ons lijstje. Eenmaal aangekomen viel het mij om eerlijk te zijn een beetje tegen. Ik had er meer van verwacht, vraag me niet waarom. Maar goed, het is natuurlijk wel gaaf om te zien.

Toen we dit boekten hadden we ook die gedachte dat het niet heel druk meer zal zijn in het najaar. Nou echt niet, wat een drukte. Gelukkig kan ik redelijk tegen drukte, maar dat geslenter en opgepropt staan op zoveel vierkante meter is niet echt wat voor mij.

We kregen bijvoorbeeld oortjes in, en de gids vertelde van ieder plekje wel wat. Wat je ook doet als gids! Maar die beste Italiaanse man (lieve vent, daar niet van) die kon praten.. Gooi er een euro in en je hebt de hele dag wel wat om naar te luisteren, haha. Dus je raadt het misschien al. We hadden op een gegeven moment zoiets; het is best zo. Lekker om me heen kijken, en zoek andere interessante plekjes om foto’s van te maken, dat soort dingen.

IMG_5217

De vulkaan Vesuvius

IMG_5226

IMG_5237

IMG_5246

Zo, dit waren mijn foto’s van Pompeï. Ik heb nog wel meerdere foto’s maar het is jammer dat je soms op foto’s het effect niet over kan brengen zoals je het zelf hebt gezien. Alles is overigens ook met mijn iPhone gemaakt, niks tegen iPhone, maar een camera maakt ook net wat mooiere foto’s vind ik zelf. En die camera komt er wel, ik ben nog steeds sparende. #waarisdiegeldboom?

En dan ga ik jullie nu vertellen over onze trip naar de Amalfische kust. En wauw, dat was echt geweldig. Voor mij één van de hoogtepunten van onze citytrip.

De Amalfische kust ligt 1,5 uur rijden vanaf Pompeï. En dat was sowieso ook al erg gaaf, want we maakten een toer door de bergen (heb hier helaas geen foto’s van), maar dat was dus sowieso al heel tof om te zien. Na de toer kwamen we aan in Amalfi, en dat was al zooo mooi.. Ben echt verliefd geworden op dit mooie stuk van Italië. Het ligt in een soort van baai, en de dorpjes zijn echt tegen de berg opgebouwd.

IMG_5253

IMG_5254

IMG_5255

We hadden helaas maar 3 kwartier (!) de tijd om dit prachtige stadje te bezoeken.. Dus een kleine tip, ben je in Naples (of ergens anders) en wil je ook graag naar deze stad. Pak dan de bus of een taxi, zo kun je je eigen tijd aanhouden en hoef je niet binnen 3 kwartier alweer bij de reisleiding te zijn.

IMG_5259

IMG_5262

IMG_5288

Zo blij als een kind, want ze krijgt een ijsje ❤ Duur ijsje overigens, 10 euro voor 2 ijsjes.. #fml

IMG_5285

Oh even een selfie maken met ons heeerlijke ijsje. Snel snel, likken, likken, foto, foto!!  #failed

IMG_5299

IMG_5305

❤ ❤

IMG_5303

En op onze laatste avond natuurlijk nog even heerlijk genieten van het Italiaanse eten! Offcourse, natuurlijk nog even met de ober die zoveel oog heeft voor Hollandse vrouwen op de foto. Vino Vino Vino.. En wat voor wijn, wát een bellen! :

IMG_5304

Zo, dit was de laatste post over Naples, ik hoop dat jullie het leuk vonden! Nogmaals; echt een aanrader om heen te gaan. Het is niet duur, en misschien nog wel niet zo bekend om een stedentrip naar toe te boeken, maar ik zou het echt doen 😉

Wat denk je, mijn volgende citytrip gaat naar Naples? Let me know, ik heb nog wel meer tips voor je.

Veel liefs,
Angela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s