Citytrip naar Naples #1

IMG_5252In dit artikel (en aankomende posts) wil ik jullie graag meenemen naar het mooie Naples, Italië. Begin oktober ben ik met een vriendin naar deze stad geweest voor een stedentrip. Heerlijk om even weg te zijn en andere culturen te snuiven. Jullie zullen misschien wel denken Naples? Never heard off? Maar het is echt een aanrader om heen te gaan. Je hebt zoveel mooie plekjes, mooie stadjes met van die typische Italiaanse winkels en restaurantjes. Wij zijn er 4 dagen geweest alleen min de heen en terugvlucht eigenlijk maar 2 volle dagen. Dus in die 2 dagen moesten we uitzoeken inplannen en boeken wat we echt graag wilden zien. Lezen jullie mee?

De eerste dag dat we aankwamen hebben we snel onze spullen gedropt in het hotel, ons even een beetje opgefrist en zijn we op verkenning gegaan. We hadden allebei best wel trek en hadden gigantisch veel zin in (hoe kan het ook anders) PIZZA! Hier hebben we toen we even in het hotel waren wel even research naar gedaan, waar in de buurt op loopafstand een lekkere pizzeria zat. We zaten in hotel Guiren, centraal vlakbij het vliegveld, station Garibaldi, et cetera. Dus toen we eenmaal aan het lopen waren kwamen we al gauw bij deze heerlijkheid; Da Michele.

IMG_5093

We zijn naar pizzeria Da Michele gegaan. Deze stond bovenaan toen we het gegoogled hadden, en wat was het heerlijk. We moesten er wel even op wachten, maar dan had je ook echt wat. Je moet een ouderwets nummertje trekken en echt letterlijk wachten totdat er een plekje vrij komt. Veel mensen die voor ons in de rij stonden zijn weggegaan, puur omdat het te lang duurde. Maar we hadden al van andere Nederlandse toeristen gehoord dat het echt het wachten waard was, dus dat hebben we gedaan.

IMG_5105.JPG

Dit is nog maar een klein gedeelte van al de mensen die stonden te wachten.

IMG_5111Dit ziet er toch te lekker uit?! ❤
Dus dit was onze eerste pizza, en echt; Wat was het lekker. Zit je bij station Garibaldi in de buurt, dan is dit echt een aanrader om een traditioneel (goedkoop) pizzaatje te eten.
Om even lekker uit te buiken zijn we de buurt een beetje gaan verkennen. Lekker slenteren door de typical Italian streets. Love it. En het etentje nog even afgesloten met een heerlijk ijsje. Ik vraag me altijd echt af hoe die Italianen zo slank  blijven..

IMG_5096 Verliefd op al die mooie gekleurde huisjes en appartementjes ❤ 

Morgen plaats ik een vervolg artikel van mijn citytrip naar Naples, anders wordt het veel te veel. Moet wel leuk blijven om te lezen 🙂

Zijn jullie wel is naar Naples geweest? Zo ja, wat vond jij het allermooist?

Veel liefs,
Angela

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Citytrip naar Naples #1

  1. Mevrouw Marloes zegt:

    Oooh, wat een heerlijke foto’s! Ik ben echt verliefd op Italië, maar nog nooit in Napels geweest! Wel in Rome, Pisa, Florence, Milaan en Bergamo. Sicilië en Venetië staan ook op mijn ‘verlanglijstje’ en Napels zou ook niet verkeerd zijn, zo te zien! 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s